Borkínálat

"A választék egy része friss és üde, másik része érlelhetőbb, tartalmasabb tételekből áll, de mindegyikre igaz, hogy tiszták, igényesek, jól ihatók."
Gault&Millau kalauz

Aktuális forgalmi tételek

BalatonBor 2016

1.690 Ft - ELFOGYOTT

100% Olaszrizling a Csobánc- és Bács-hegy közötti Hercegföld-dűlőről. Reduktív iskolázás, finom, friss, üde, ropogós bor. Maga a palackba zárt balatoni napfény!

Technikai adatlap

Muscat ottonel 2015

1.490 Ft

Rendkívül illatos, csak úgy ontja magából a virágos, szőlős és zöldfűszeres jegyeket. Reduktív eljárással készült, könnyed, légies, élénk savgerincű száraz bor a Csobánc- és Bács-hegy közötti Hercegföld-dűlőről.

Sauvignon blanc 2015

1.990 Ft - ELFOGYOTT

Gyönyörűen komponált, gazdag illat- és aromavilágú reduktív Sauvignon blanc a Bács-hegy déli fekvésű Feketebács-dűlőjéből.

Kékfrankos rozé 2016

1.590 Ft - ELFOGYOTT

Népszerű rozénk a Bács-hegy déli fekvésű Feketebács-dűlőjéből. Színében, illatában és ízében is finom elegancia jellemzi. Frissítő savai, telt gyümölcsössége és finoman ásványos lecsengése emelik ki a rozé borok mezőnyéből.

Olaszrizling hegybor 2015

2.190 Ft

A Csobánc-hegy lábánál fekvő területről szüretelt, csupa gyümölcs bor mogyorós, mandulás jegyekkel és leheletnyi ásványossággal. Enyhe pörkölésű 500 literes hordóban erjesztve és érlelve.

Pinot gris 2015

2.190 Ft

Birtokbor a badacsonyörsi Öreg-hegy és a Badacsony-hegy terméséből. 500 literes, enyhén pörkölt tölgyfahordókban erjesztett és fél évig érlelt, sokrétű, vibráló, gazdag fehérbor.

Rajnai rizling "Hegyvölgy" 2015

2.790 Ft - ELFOGYOTT

Egy elegáns boregyéniség a Badacsony-hegy déli lejtőjéről, a Hegyvölgy-dűlőből, amely határozott savkészletével, részlet gazdag gyümölcsösségével és finom ásványosságával hódít.

Kéknyelű "Kőmagas" 2015

3.190 Ft

Az új dűlőszelektált Sabar bor kapcsán egy új terület nevét kell megtanulnunk, ez pedig a Csobánc-hegy déli lábánál található Kőmagas. Virágos illatú, tiszta, üde megjelenésű bor. A korty lendületes, fiatalos, a savak élénkek. Az íz egyenes folytatása az illatnak, virágos, gyümölcsös. Jó arányú, élvezetes bor.

Különlegességek

Olaszrizling Single vineyard 2015

2.790 Ft

Dűlőszelektált Olaszrizling a Sabar-hegy nyugati lejtőjéről. Illatában mogyoró, citrusok, fehér virágok mellett neutrális fehér húsú gyümölcsök bukkannak elő. Gömbölyű korty, szép savakkal. Nagy potenciállal rendelkező, elegáns bor.

Olaszrizling "Mórocz" 2014

2.390 Ft

Elegáns, vibráló dűlőszelektált Olaszrizling a Sabar-hegyről. Fél évig 500 literes osztrák Stockinger és francia Boutes hordókban érlelt bor. Tisztelgés az ősök és a borvidéki hagyományok előtt.

Rajnai rizling 2014

3.590 Ft

A Rajnai rizling nagyon jól érzi magát a Badacsonyi borvidéken, kivételesen elegáns savszerkezete kiváltképp hűvös évjáratokban brillírozik. Már most bombaformában lévő, nagy érlelési potenciállal redelkező rajnai, a fajtára jellemző mély gyümölcsösséggel, petrolossággal. Fél évig érlelődött 500 literes, enyhe pörkölésű osztrák Stockinger hordóban.

Olaszrizling "Mórocz" 2013

3.590 Ft

Kereskedelmi forgalomból már régen elfogyott a Sabar pince történetének legkiemelkedőbb bora, a 2013-as "Mórocz" Olaszrizling. Sokan-sokfelé méltatták, díjakat söpört be, külföldi referenciaértékű helyekre jutott el. Mi pedig egy kisebb mennyiséget eldugtuk a pince mélyére, hogy most a borkedvelők legnagyobb örömére a legszebb állapotában vegyük elő...

Vörösbor / Pálinkák

Cabernet sauvignon 2015

2.790 Ft

Érett piros bogyós gyümölcsök, meggy, cseresznye, málna, feketeribizli, édesfűszerek, szárított virág és pici étcsoki adják az aromaprofilt. Fiatal, ereje teljében lévő bor jó savakkal és okosan adagolt hordóval a bazalt altalajú Bács-hegy dél-nyugati lejtőjéről.

Szürkebarát törkölypálinka 2015

5.500 Ft (0,5 liter)

Mély ízekkel bíró, férfias párlat a jó cukorgyűjőnek számító Szürkebarát szőlőfajtából. A párlatot a badacsonyörsi Reneszánsz Pálinkaház tapasztalt főzőmestere készítette. Alkohol: 45%.

Kéknyelű törkölypálinka 2015

5.500 Ft (0,5 liter)

Selymes, sima érzetű törkölypálinka a különleges, kizárólag Badacsonyban termesztett, őshonos Kéknyelű szőlőből. A badacsonyörsi Reneszánsz Pálinkaház főzete. Alkohol: 45%.