Korábbi hírek

Őszköszöntő akciós Sabar borválogatás

Az ajánlat október 15-ig érvényes

Miért ne kényeztethetnénk magunkat jó borokkal az év legsűrűbb időszakában?

Most érdemes lecsapni a Sabar Borház Őszköszöntő akciós borcsomagjára, amelyben a feltörekvő badacsonyi pincészet kínálatának legjavát válogatták össze, ráadásul most verhetetlen áron!

A 6 palackos borválogatás tartalma: Kőmagas Kéknyelű 2015, Olaszrizling hegybor 2015, Muscat ottonel 2015, Pinot Gris 2015, Rajnai rizling 2014, Mórocz Olaszrizling 2014.

Tovább a borcsomaghoz

A Balaton-felvidék festői tájain- Sabar bortúra

Meghívó - 2017. szeptember 23-24.

Őszre el sem tudunk képzelni jobb programot, mint a Balaton-felvidék bebarangolását. A szeptember végére tervezett kétnapos túra során meglátogatjuk a szentbékállai kőtengert, Csobánc várát, majd Káptalantótit, ahol borkóstolással élvezzük ki az indián nyár napsugarait. A csodálatos táj, az egyedi természeti képződmények, az ízletes borok és háztáji finomságok mind hozzájárulnak a teljes kikapcsolódáshoz. Adjuk át magunkat a 'magyar Provence' magával ragadó hangulatának!

További információk

Visszatekintő - 2017. szeptember 2.

Ilyen volt a szezon utolsó Borhajója

Erre a jó hangulatú Borjour rendezvényre érdekességképpen vittünk magnum palackos Muscat ottonel-t is, amelyet még 2014-ben töltöttünk palackba, hogy meglássuk, hogy hogyan fejlődik egy hűvös évjárat jó savú reduktív bora.
Vendégeink körében osztatlan sikert aratott, noha vakon senki nem tudta megtippelni a fajtát, hiszen a feljődésének ebben a szakaszában inkább ásványos, badacsonyi bor, mintsem virágos, parfümös muskotály. A pincénél még van belőle, akit érdekel, próbálja ki, nem fog csalódni.

A vendégek legnagyobb örömére a rendezvényre elvittünk a 2015-ös Sauvignon blanc utolsó palackjait is és az Olaszrizling Hegyborunk is sok új hívet szerzett magának.

Fotóalbum az eseményről

Prestige Reserve aranyéremet nyert a Single vineyard Olaszrizlingünk

2017. július 4.

A kiváló boroknak járó kiemelkedő elismerést, a Prestige Reserve Medaillon D'or érmét a Sabar Borház zászlóshajó bora, a 2015-ös Sabar-hegyi, dűlőszelektált Olaszrizling kapta. További elismeréseket kapott a Sabar Borház által nevezett három másik tétel is - Olaszrizling hegybor 2015, Kéknyelű "Kőmagas" 2015 és Pinot gris 2015 -, amelyek Vinum Bonum oklevélben részesültek. A Prestige Reserve által odaítélt díjak közül, ez az igazán jó borokat takarja, amelyek hibátlanok, harmonikusak, hűen adják vissza a fajta és terroir jegyeket, ezért méltán tarthatnak igényt a fogyasztók szeretetére.


Sabar borok a Nádasdy Történelmi Fesztiválon

2017. július 14-16.

Harmadszor lesz uradalmi boros élet a sárvári várban.
A Nádasdy Történelmi Fesztivál boros része a Nádasdy Borbazár 7 meghívott pincészettel a vendégpincészetnek köszönhetően átlépi a régió- és országunk határait.
A rendezvényen a Sabar Borház is részt vesz, amelynek 2015-ös Single Vineyard Olaszrizlingje 39 pincészet 91 borából arany minősítéssel a legjobb fehérbor lett a Nádasdy borversenyen.
Remek borok, remek zenék! Mi más kellhet? Nádasdy Borbazár...

További információk

Borkóstoló a város felett

2017. július 8. 18:00-23:00

Nyáresti hangulat, telihold, jó társaság és kiváló borok: ez a BorJour Lunatico!
A következő teliholdkor a Sas-hegyi kilátóból csodáljuk a lábunk alatt heverő Budapestet és kóstolgatjuk két borászat legújabb borait! Kiállító borászatok - egy vörös- és egy fehérboros pince: Maul Pincészet (Villány) és Sabar Borház (Badacsony).
Gyere el Te is!
Részletek a Facebookon

Nyári helyzetjelentés

2017. nyár

"Sűrű időszakon vagyunk túl, eltelepítettünk négyezer tő Kékfrankost a Sabar-hegyen, több nagy bulit csaptunk a pincénél és több hazai fesztiválon is részt vettünk. Bemutattuk az új BalatonBorunkat, négy év után újra vörösbort palackoztunk és hamarosan befejezzük az új kóstolópincénk építését a Sabar-hegyen. Mindenkinek kellemes nyarat kívánok, remélem hamarosan találkozunk!"
Ádám Gábor, tulajdonos, Sabar Borház

2017. május 20.

Sikeres Sabar-hegyi pincetúra

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal szerveztük meg a "Sabar-hegyi pincetúrát és Májusfa kitáncolást", amely közel 50 fő részvételével rendkívül jól sikerült.
A Kemecésháznál elköltött ebéd után a résztvevők összesen mintegy három kilométeres gyalogtúrán vettek részt a Sabar-hegyen és meglátogatták a helyi bortermelőket: Albert Ferenc, Karácsony József, Csom Károly, Kalmár Tibor, Takács György, Szabadi Péter, Ádám Gábor (Sabar Borház), Kispál Helén és Bakó Ambrus. A vidám pincetúrát zene és májusfa kitáncolás zárta egy finom vacsora kíséretében a Kemencésháznál.
Az eseményről készült fotók itt megtekinthetők.
Video a rendezvényről

2017. márciustól minden vasárnap

Boraink vasárnaponként elérhetők a Liliomkert piacon

Minden vasárnap kinn vagyunk Káptalantótiban, a Liliomkert piacon a Sabar Borház aktuális kínálatával! A Balaton-felvidék legjobb piacára az ország legtávolabbi pontjairól és külföldről is érkeznek vásárlók. A piac az év minden vasárnapján nyitva áll azok előtt, akik a minőségi termékeket keresik, vagy egyszerűen csak finom ízekre, jó szóra vágynak. A kis Sabar borbutik megtalálható a Kemencésház és kézműves udvarban, ahol a teljes Sabar borkínálat megvásárolható és kóstolható.
A Liliomkert termelői piac honlapja
Rövid helyszíni video

2017. április 28 - máj. 1.

Tapolca Tavasz 2017

Velünk és a Sabar borokkal is találkozhattok a fantasztikus hangulatú Tapolcai Tavasz rendezvényen április 28 és május 1 között! A festői szépségű, mediterrán hangulatú Malom-tó part ad otthont a Tapolca Tavasz Fesztiválnak. Igényes színpadi programok minden korosztálynak, kézműves vásár, hagyományos ételek, balatoni régió borai egy helyen, négy napon át.
További információk2017. április 22.

Borbarangolás

Egy jóízű kaland a Vulkánok völgyében! A borvidék borászai ismét bemutatják szombat esténként a pincék rejtekében őrzött legzamatosabb boraikat, melyeket ínycsiklandó falatokkal és kellemes dallamokkal tesznek még felejthetetlenebbé. Április 22-én házigazda a Sabar Borház. A borvacsorát Szegő Csaba jazz zenész hangulatos élőzenéje kíséri.
Részletes menü és borsor

2017. március 17-19.

Sabar a VinCÉ-n

Közeleg közép-európa legnagyobb boreseménye! A legjobb Sabar borokkal megtalálhattok majd minket a 43-as standon. Az eseményen a következő tételeket mutatjuk be: Kékfrankos rosé 2016; Pinot Gris 2015; Olaszrizling "Hegybor" 2015; Olaszrizling "Single vineyard Sabar" 2015; Kőmagas Kéknyelű 2015.
További információk