Névadónk a Sabar-hegy

A Káptalantóti határában emelkedő 217 méter magas Sabar-hegy a Balaton-felvidék hegyeinek legkisebbike, adottságait tekintve viszont nagy reménységű termőhely, a Badacsonyi borvidék része. Itt található birtokunk központja és szőlőterületeink nagy része. 2009-es megalakulásunk óta eltelt időben termőterületeink 7 hektárra bővültek, felújítottunk és újra borral töltöttünk meg két Sabar-hegyi pincét, gondoskodva róla, hogy az élet visszatérjen a kis szőlőhegyre. Jó ár/érték arányú, a termőhelyet hűen tükröző fajtaborainkra hamar felfigyeltek a minőségi borok iránt elkötelezett fogyasztók.

Egyedi borélmények, elérhető áron

Ádám Gábornak, a Sabar Borház vezetőjének célja a kiváló minőségű borok készítse, a helyi közösség építése és a Badacsonyi borvidék hírnevének öregbítése. Ebben támogatja őt a mögötte álló lelkes csapat, akik a helyi értékekre, hagyományokra, a környezet szépségére, vonzerejére és kisugárzására építkezve mutatják meg boraik egyedi ízvilágát. Céljuk nem csupán az, hogy minél többen megvásárolják a boraikat, hanem hogy idecsábítsák az embereket és néhány pohár bor mellett átadhassák azt az életérzést, amit ők kapnak ettől a vidéktől.

"Itt, a Sabaron találtam meg azt a nyugalmat, amire a szívem mélyén mindig is vágytam. Ezt az érzést szeretném átadni azoknak, akik eljönnek hozzánk, és leülnek velünk az öreg diófa alá."
Ádám Gábor